Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: 'Misschien wel mooiste én beste race van Verstappen'

Geplaatst opmaandag 18 november 2019 - 14:04

Inhaalacties, safety cars, teamgenoten die elkaar in de wielen rijden en een Limburger op de eerste plek: Max Verstappen won zondag een tumultueuze race in Brazilië. "Het was de mooiste grand prix van dit jaar", zegt Xavier Maassen.

"De pitstops, én de snelheid van de Red Bull, én een safety car op het juiste moment; die optelsom was de sleutel tot het succes", analyseert de Formule 1-expert.

Lees ook: Max Verstappen wint Grote Prijs van Brazilië

Van begin tot eind spektakel
Na negen races zonder zege was het dus weer eens raak voor Verstappen. De Limburger startte op pole position, reed een soepele wedstrijd, maar moest wel bij twee pitstops de leiding in de race afstaan. Hij passeerde Lewis Hamilton echter weer razendsnel. "Verstappen had alle power en kon op het rechte stuk mooi voorbij. Maar er was eigenlijk van begin tot eind spektakel, ook omdat Verstappen aan het eind Hamilton nog eens moest inhalen. Voor Verstappen was het misschien wel zijn mooiste én beste race in de Formule 1."


Gasly en Sainz
Op het podium kreeg Verstappen - verrassend genoeg - gezelschap van de uitzinnige Toro Rosso-coureur Pierre Gasly en McLaren-rijder Carlos Sainz. En dus niet van teamgenoot Alexander Albon en wereldkampioen Hamilton, omdat laatstgenoemde inreed op Verstappens stalgenoot.

Fantastisch podium
"Hamilton kreeg daar een terechte penalty voor, maar daar heeft Albon helaas niets aan. Sneu voor hem, omdat die een agressieve en goede wedstrijd reed. Sainz stond daardoor voor het eerst op het podium: een fantastisch podium, wie had dat van tevoren durven denken?", vraagt Maassen zich af.

Met dank aan Ferrari
Verstappen deed daarnaast uitstekende zaken in de strijd om de derde plek in het rijdersklassement: niet alleen door zelf de winst te pakken, maar ook doordat de Ferrari-coureurs Sebastian Vettel en Charles Leclerc een doodzonde in de autosport begingen: de teamgenoten reden elkaars bolide én race naar de knoppen. "Verstappen leek die derde plek vooraf niet zo heel veel te interesseren, maar nu vindt 'ie het toch wel erg leuk."

Slotrace
Over twee weken wordt de laatste race van het seizoen gereden, in Abu Dhabi. Op papier een baan waar Verstappen met de Red Bull geen favoriet is. Wanneer de Limburger erin slaagt een marge van 11 punten ten opzichte van Leclerc niet te verspelen, wordt hij derde in het eindklassement. Een derde plaats in de slotrace is hoogstwaarschijnlijk voldoende om die plek veilig te stellen.

Lees ook: Max Verstappen: genoten van een heerlijke race

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen