Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Minder illegalen en meer fraude aan de grens

Geplaatst opvrijdag 5 juni 2020 - 18:42

Door de coronacrisis ziet de Marechaussee minder illegale migratie aan de Limburgse grenzen. Dat bleek vrijdag bij de eerste routinecontrole van de dienst sinds het uitbreken van de crisis.

"Doordat de grenzen dicht zijn, zien we minder illegale migratie naar Nederland. Daar staat tegenover dat we nu meer gevallen zien van fraude met documenten of witwassen", zegt Mike Hofman van de Marechaussee.

Grens bij Venlo
Motoragenten van de Marechaussee hielden vrijdag op de grensovergang van de A67 bij Venlo verdachte auto's aan ter controle.

Ontmoedigen
De afgelopen maanden was de dienst vooral druk met het ontmoedigen van grensverkeer. Zoals shoptoeristen die naar het Outlet in Roermond wilden. "Tijdens het hoogtepunt van de crisis wilden we zo min mogelijk reisbewegingen in Nederland. We kunnen ons nu weer meer op onze belangrijkste taak richten, zoals de grensoverschrijdende criminaliteit en de illegale migratie."

Tijdens de controle is een persoon zonder rijbewijs aangehouden. Ook had iemand nog een boete van 1.100 euro opstaan.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen