Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Mantelzorgers in de watten gelegd in GaiaZOO

Geplaatst opdonderdag 7 november 2019 - 19:46

Mantelzorgers uit Heerlen, Brunssum, Landgraaf, Simpelveld, Bocholtz en Voerendaal werden donderdag in GaiaZOO in de watten gelegd.

Meer dan honderd mantelzorgers uit de regio Parkstad kwamen daar op uitnodiging van de gemeenten bij elkaar.

Programma
De mantelzorgers mochten het park bezoeken. 's Middags was een speciale bijeenkomst georganiseerd. Onder andere muziek en een quiz stonden op het programma.

Video: L1

Dag en nacht
Mantelzorgers staan dag en nacht voor iemand klaar. Ze verzorgen vaak hun eigen man of vrouw, maar soms ook buren, vrienden of familieleden. Volgens belangenorganisatie Mantelzorg.nl is mantelzorgwaardering belangrijk omdat hulpverleners daardoor meer erkenning krijgen voor hun werk.

Beloning
Eerder bleek dat de beloning waarmee Limburgse gemeenten mantelzorgers een hart onder de riem steken sterk uiteen lopen. Zo krijgen ze in Sittard 15 euro voor hun verdiensten, maar andere gemeenten trekken daar 200 euro voor uit. Ook worden mantelzorgers vaker beloond met een attentie. Zo kunnen ze in de gemeente Weert kiezen tussen een bloemetje, een goodiebag of een kortingskaart.

Lees ook: Grote verschillen in waardering voor mantelzorgers

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen