Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Mantelzorgers in de watten gelegd in GaiaZOO

Geplaatst opdonderdag 7 november 2019 - 19:46

Mantelzorgers uit Heerlen, Brunssum, Landgraaf, Simpelveld, Bocholtz en Voerendaal werden donderdag in GaiaZOO in de watten gelegd.

Meer dan honderd mantelzorgers uit de regio Parkstad kwamen daar op uitnodiging van de gemeenten bij elkaar.

Programma
De mantelzorgers mochten het park bezoeken. 's Middags was een speciale bijeenkomst georganiseerd. Onder andere muziek en een quiz stonden op het programma.

Video: L1

Dag en nacht
Mantelzorgers staan dag en nacht voor iemand klaar. Ze verzorgen vaak hun eigen man of vrouw, maar soms ook buren, vrienden of familieleden. Volgens belangenorganisatie Mantelzorg.nl is mantelzorgwaardering belangrijk omdat hulpverleners daardoor meer erkenning krijgen voor hun werk.

Beloning
Eerder bleek dat de beloning waarmee Limburgse gemeenten mantelzorgers een hart onder de riem steken sterk uiteen lopen. Zo krijgen ze in Sittard 15 euro voor hun verdiensten, maar andere gemeenten trekken daar 200 euro voor uit. Ook worden mantelzorgers vaker beloond met een attentie. Zo kunnen ze in de gemeente Weert kiezen tussen een bloemetje, een goodiebag of een kortingskaart.

Lees ook: Grote verschillen in waardering voor mantelzorgers

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen