Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Maatjesprojecten maken kans op Appeltje van Oranje

Geplaatst opwoensdag 15 januari 2020 - 17:50

Twee Limburgse maatjesprojecten in Parkstad zijn genomineerd voor een Appeltje van Oranje.

Een maatjesproject van zorginstelling Levanto in Heerlen en het project Schuldhulpmaatje Parkstad maken kans op de prijs.

Maatjesprojecten
Al dertig jaar loopt het maatjesproject bij zorginstelling Levanto in Heerlen. Mensen die eenzaam zijn, een angststoornis of andere psychische problemen hebben, krijgen bezoek van een vrijwilliger die een bakje koffie met ze drinkt of een rondje met ze gaat wandelen. Bij het schuldhulpmaatjesproject worden mensen met financiële problemen bijgestaan. Koningin Máxima bracht vorig jaar nog een bezoek aan het project.

Video: L1

Appeltje van Oranje
Het Appeltje van Oranje is een stimuleringsprijs voor projecten die mensen laten deelnemen aan de samenleving. De prijs wordt dit jaar op 26 mei uitgereikt door koningin Máxima.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen