Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Maatjesprojecten maken kans op Appeltje van Oranje

Geplaatst opwoensdag 15 januari 2020 - 17:50

Twee Limburgse maatjesprojecten in Parkstad zijn genomineerd voor een Appeltje van Oranje.

Een maatjesproject van zorginstelling Levanto in Heerlen en het project Schuldhulpmaatje Parkstad maken kans op de prijs.

Maatjesprojecten
Al dertig jaar loopt het maatjesproject bij zorginstelling Levanto in Heerlen. Mensen die eenzaam zijn, een angststoornis of andere psychische problemen hebben, krijgen bezoek van een vrijwilliger die een bakje koffie met ze drinkt of een rondje met ze gaat wandelen. Bij het schuldhulpmaatjesproject worden mensen met financiële problemen bijgestaan. Koningin Máxima bracht vorig jaar nog een bezoek aan het project.

Video: L1

Appeltje van Oranje
Het Appeltje van Oranje is een stimuleringsprijs voor projecten die mensen laten deelnemen aan de samenleving. De prijs wordt dit jaar op 26 mei uitgereikt door koningin Máxima.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen