Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Maastrichtse winnaars triatlon Ironman

Geplaatst opzondag 27 september 2020 - 17:59

Ironman Maastricht is onverwachts een Maastrichts onderonsje geworden.

Dat Maya Kingma de snelste was na vijftienhonderd meter zwemmen, veertig kilometer fietsen en tien kilometer hardlopen, de Olympische triatlon afstand, oftewel Ironman 5150, heeft niemand verrast. De zege van Youri Keulen kwam wel uit de lucht vallen.

Het Kanon van Spaubeek.
Aan het begin van de afsluitende tien kilometer lag de in Spaubeek geboren Maastrichtenaar Keulen met de Zuid-Afrikaan Jamie Riddle twee minuten achter op Joost Somson. Toen het verschil werd teruggebracht tot één minuut en dertig seconden kreeg Youri Keulen de geest: "Ik zei tegen Jamie 'it is doeable'. Want ik zag Somson ineens. Even daarna werd het verschil één minuut. Toen dacht en nu vol gas erop."

Video: L1

Het resulteerde in een winnende tijd van 1.54.50. Waarmee Youri zijn bijnaam ‘Het Kanon van Spaubeek’ eer aan deed. Ook Riddle, oud kamergenoot van Keulen,haalde op weg naar de tweede plaats Somson nog in.

Kingma ongenaakbaar
Bij de vrouwelijke toptalenten was Maya Kingma voor iedereen een paar maten te groot. De in Breda geboren Maastrichtse ging vanaf de start aan kop en gaf de leiding niet meer uit handen. De nummer zes van het afgelopen WK Triatlon, begin september gehouden in Hamburg, maakte van haar eerste Iron Man 5150 een succes. De favorietenrol kwam er met een tijd van 2.04.13 volledig uit. De 25-jarige atlete voelde zich na afloop een beetje een ‘Ironwoman’:” Ik heb niet de volledige Iron Man-afstand gehaald, dus ik ben een Ironwoman 5150. Sarissa de Vries eindigde achter Kingma op de tweede plaats in 2.06.29.

Deskundigen aan de vooravond van het proces over de rechtszaak Nicky Verstappen. Limburg Doc: Nicky, de ontknoping
Zondag 18:00 en 21:00 uur op L1 TV

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen