Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Maastrichtse winnaars triatlon Ironman

Geplaatst opzondag 27 september 2020 - 17:59

Ironman Maastricht is onverwachts een Maastrichts onderonsje geworden.

Dat Maya Kingma de snelste was na vijftienhonderd meter zwemmen, veertig kilometer fietsen en tien kilometer hardlopen, de Olympische triatlon afstand, oftewel Ironman 5150, heeft niemand verrast. De zege van Youri Keulen kwam wel uit de lucht vallen.

Het Kanon van Spaubeek.
Aan het begin van de afsluitende tien kilometer lag de in Spaubeek geboren Maastrichtenaar Keulen met de Zuid-Afrikaan Jamie Riddle twee minuten achter op Joost Somson. Toen het verschil werd teruggebracht tot één minuut en dertig seconden kreeg Youri Keulen de geest: "Ik zei tegen Jamie 'it is doeable'. Want ik zag Somson ineens. Even daarna werd het verschil één minuut. Toen dacht en nu vol gas erop."

Video: L1

Het resulteerde in een winnende tijd van 1.54.50. Waarmee Youri zijn bijnaam ‘Het Kanon van Spaubeek’ eer aan deed. Ook Riddle, oud kamergenoot van Keulen,haalde op weg naar de tweede plaats Somson nog in.

Kingma ongenaakbaar
Bij de vrouwelijke toptalenten was Maya Kingma voor iedereen een paar maten te groot. De in Breda geboren Maastrichtse ging vanaf de start aan kop en gaf de leiding niet meer uit handen. De nummer zes van het afgelopen WK Triatlon, begin september gehouden in Hamburg, maakte van haar eerste Iron Man 5150 een succes. De favorietenrol kwam er met een tijd van 2.04.13 volledig uit. De 25-jarige atlete voelde zich na afloop een beetje een ‘Ironwoman’:” Ik heb niet de volledige Iron Man-afstand gehaald, dus ik ben een Ironwoman 5150. Sarissa de Vries eindigde achter Kingma op de tweede plaats in 2.06.29.

Deskundigen aan de vooravond van het proces over de rechtszaak Nicky Verstappen. Limburg Doc: Nicky, de ontknoping
Zondag 18:00 en 21:00 uur op L1 TV

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen