Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: maak nu al een tramritje door Maastricht

Geplaatst opdonderdag 7 november 2019 - 18:09

Vijf jaar voordat de tramverbinding tussen het Belgische Hasselt en Maastricht een feit moet zijn, kunnen geïnteresseerden al een virtueel tramritje maken.

Bij de tour passeert de tram in de provinciehoofdstad de laatste twee haltes van het traject: Sphinxkwartier en Mosae Forum.

Maasboulevard
In de animatie is tot in detail te zien hoe het spoor er straks uit komt te zien bij bijvoorbeeld de Noorderbrug, het Bassin en de Maasboulevard. Mensen die meer willen weten over de tramlijn kunnen donderdagavond terecht in informatiecentrum Belvédère in Maastricht. Medewerkers kunnen daar meer over de achtergrond van het project vertellen.

2024
Het is de bedoeling dat de sneltram tussen Hasselt en Maastricht in 2024 gaat rijden. De kogel ging definitief door de kerk toen in september bekend werd dat ook de Vlaamse regering vasthoudt aan de aanleg van de tramroute.

Lees ook: Vlaamse regering houdt vast aan tram Maastricht

35 minuten
Met de sneltram wordt de reistijd Maastricht-Hasselt ruim 35 minuten. Voor de zomer van 2021 wordt bekend welk bedrijf de tramlijn gaat aanleggen en acht tot achttien trams gaat bouwen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen