Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: maak nu al een tramritje door Maastricht

Geplaatst opdonderdag 7 november 2019 - 18:09

Vijf jaar voordat de tramverbinding tussen het Belgische Hasselt en Maastricht een feit moet zijn, kunnen geïnteresseerden al een virtueel tramritje maken.

Bij de tour passeert de tram in de provinciehoofdstad de laatste twee haltes van het traject: Sphinxkwartier en Mosae Forum.

Maasboulevard
In de animatie is tot in detail te zien hoe het spoor er straks uit komt te zien bij bijvoorbeeld de Noorderbrug, het Bassin en de Maasboulevard. Mensen die meer willen weten over de tramlijn kunnen donderdagavond terecht in informatiecentrum Belvédère in Maastricht. Medewerkers kunnen daar meer over de achtergrond van het project vertellen.

2024
Het is de bedoeling dat de sneltram tussen Hasselt en Maastricht in 2024 gaat rijden. De kogel ging definitief door de kerk toen in september bekend werd dat ook de Vlaamse regering vasthoudt aan de aanleg van de tramroute.

Lees ook: Vlaamse regering houdt vast aan tram Maastricht

35 minuten
Met de sneltram wordt de reistijd Maastricht-Hasselt ruim 35 minuten. Voor de zomer van 2021 wordt bekend welk bedrijf de tramlijn gaat aanleggen en acht tot achttien trams gaat bouwen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen