Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: maak nu al een tramritje door Maastricht

Geplaatst opdonderdag 7 november 2019 - 18:09

Vijf jaar voordat de tramverbinding tussen het Belgische Hasselt en Maastricht een feit moet zijn, kunnen geïnteresseerden al een virtueel tramritje maken.

Bij de tour passeert de tram in de provinciehoofdstad de laatste twee haltes van het traject: Sphinxkwartier en Mosae Forum.

Maasboulevard
In de animatie is tot in detail te zien hoe het spoor er straks uit komt te zien bij bijvoorbeeld de Noorderbrug, het Bassin en de Maasboulevard. Mensen die meer willen weten over de tramlijn kunnen donderdagavond terecht in informatiecentrum Belvédère in Maastricht. Medewerkers kunnen daar meer over de achtergrond van het project vertellen.

2024
Het is de bedoeling dat de sneltram tussen Hasselt en Maastricht in 2024 gaat rijden. De kogel ging definitief door de kerk toen in september bekend werd dat ook de Vlaamse regering vasthoudt aan de aanleg van de tramroute.

Lees ook: Vlaamse regering houdt vast aan tram Maastricht

35 minuten
Met de sneltram wordt de reistijd Maastricht-Hasselt ruim 35 minuten. Voor de zomer van 2021 wordt bekend welk bedrijf de tramlijn gaat aanleggen en acht tot achttien trams gaat bouwen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen