Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Lucas & Steve praten met oma's over vrijheid

Geplaatst opdinsdag 5 mei 2020 - 13:57

Het Maastrichtse dj-duo Lucas & Steve is bij hun oma's op bezoek gegaan om over vrijheid te praten.

De deejays, die dit jaar ambassadeurs van de vrijheid zijn, hadden eigenlijk op het podium moeten staan van Bevrijdingsfestivals van Drenthe, Overijssel, Zeeland en Zuid-Holland. Maar vanwege het coronavirus gaan die feestjes niet door.

Oorlogsverhalen
Om toch stil te staan bij Bevrijdingsdag gingen de succesvolle artiesten langs bij hun oma's, die zich de bevrijding 75 jaar geleden nog goed kunnen herinneren. "Ik wist van tevoren niet wat ik moest verwachten", zei Lucas. De verhalen van hun grootmoeders hebben indruk gemaakt op de plaatjesdraaiers. Vooral het feit dat ze in die tijd moesten leven van één boterham per dag raakte Steve.

Tenslotte trakteert het tweetal hun oma's nog op een dj-set.

Bevrijdingsvuur Roermond
Ook in Limburg stond eigenlijk een Bevrijdingsfestival op de planning. Net als voorgaande jaren was Roermond hier het toneel voor geweest. Het festijn gaat niet door, maar het bevrijdingsvuur is wel in stilte ontstoken.

Lees ook: Video: Bevrijdingsvuur Roermond in stilte ontstoken

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen