Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: 'Lomm overgeslagen bij bevrijdingstocht'

Geplaatst opwoensdag 4 maart 2020 - 21:55

De dorpsraad van Lomm is teleurgesteld dat het dorp niet in de bevrijdingstocht was opgenomen.

De tocht was onderdeel van de slotviering van het 75-jarig bevrijdingsjubileum van Limburg.

Wandeling
De wandeling, die op dinsdag plaatsvond, liep langs de dorpen en steden die bevrijd zijn. Lomm, inmiddels samen met de gemeente Venlo, is hierbij overgeslagen.

Video: L1

Te laat
Voorzitter van de dorpsraad Jac Ewalts zegt nog wel contact gehad te hebben met de gemeente, maar daar was hij te laat. De dorpsraad was niet op de hoogte dat de tocht zou plaatsvinden.

Overgeslagen
Tijdens de bevrijding van Lomm waren er 75 woningen. Bewoner Herman Hegger was drie jaar oud toen Lomm bevrijd werd. Veel kan hij zich niet herinneren, maar wel dat ze in een open wagen door het dorp reden. Ook hij vindt het jammer dat de bevrijdingstocht niet door Lomm werd gelopen. "Lomm wordt wel vaker overgeslagen", zo legt hij uit.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen