Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Limburgse Tourhelden weer thuis

Geplaatst opmaandag 27 juli 2015 - 17:35

Van alle Limburgse renners zal vooral Wout Poels met genoegen terugkijken op de Tour de France. Mede dankzij hem wist teamgenoot Chris Froome de Tour voor de tweede keer te winnen.

Vier Limburgers verschenen op 4 juli in Utrecht aan de start van het grootse wielercircus: Roy Curvers (Giant-Alpecin, Haelen), Tom Dumoulin (Giant-Alpecin, Maastricht), Laurens ten Dam (Lotto-Jumbo, Maastricht) en Wout Poels (Sky, Blitterswijck).

Witte tricot
Alle hoop was tijdens de proloog gevestigd op Dumoulin. De tijdritspecialist was één van de favorieten voor de winst. Hij zou dan als eerste de gele trui mogen aantrekken. Hij kwam in de Domstad net tekort, maar droeg wel het witte tricot als beste renner van het jongerenklassement.

Valpartij
In de derde etappe werd koers gezet richting de Muur van Huy. In die rit ging Dumoulin hard onderuit bij een massale valpartij. Hij moest de ronde per direct geblesseerd verlaten. In diezelfde valpartij kwam ook Laurens ten Dam ten val. Zijn schouder lag uit de kom. Op verzoek van de renner zette een arts ter plekke de schouder weer recht en zo kon Ten Dam alsnog verder. De bikkel uit Maastricht kwam later nog een paar keer ten val en kampte bovendien met bronchitis. Toch wist hij Parijs te halen.

Froome
De ogen van de Limburgse wielerliefhebber zijn vervolgens gericht op Sky-renner Wout Poels. Hij moet kopman Chris Froome bijstaan en de gele trui verdedigen voor Sky. In de Alpen kraakt de bijna ongenaakbare Froome, maar dankzij knap klimwerk van Poels behoudt hij de gele trui.

Er is ook succes voor Roy Curvers. Hij ziet dat teamgenoot Simon Geschke de eerste Alpenrit wint.

Bekijk hieronder een samenvatting van L1 of zie de mediabox.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Ten Dam blij met rustige etappe: 'Had ik wel even nodig'
Geen Limburgs succes in vlakke etappe Tour de France
Curvers en Poels verliezen veel tijd in derde etappe
Zware dag voor Limburgers in Tour de France
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen