Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Limburgse theaters open voor proefevenementen

Geplaatst opwoensdag 14 april 2021 - 15:48

De Limburgse theaters zijn weer open. Althans, eventjes. Drie dagen mogen er voorstellingen gegeven worden in Theater aan het Vrijthof in Maastricht, De Maaspoort in Venlo en de ECI Cultuurfabriek en de Oranjerie in Roermond bij wijze van proefevenement.

Dinsdagavond was het zover. Toen gingen de theaterdeuren voor het eerst in lange tijd, van het slot. Bij de ECI trad cabaretier Samir Fighil op.

20 kleuren stront
"Man, ik schijt 20 kleuren stront. Ik heb echt letterlijk 6 à 7 maanden niet opgetreden. Ik kreeg woensdag een telefoontje of ik zin had om op te treden", zegt de cabaretier. "Ik zat eerst nog te twijfelen, maar daarna dacht ik echt, ik moet dit gewoon doen. Maar het is echt superspannend. Normaal gesproken zit je met optreden in een bepaald ritme, een bepaalde flow, als je het een paar avonden per week doet, en dat heb je nu niet meer."

250 mensen
In de theaterzaal van de ECI is normaal gesproken plek voor 250 mensen. Door de afstandsregels blijven daar nog 60 plekken van over. Gisteravond waren er zo'n 30 stoelen gevuld. De mensen die kwamen moesten zich vooraf laten testen op corona. "Toch wel een drempel", erkent directeur Joery Wilbers. "Maar het is helaas niet anders. Dit is natuurlijk ook een proefevenement, om te kijken óf en hóe die logistiek van vooraf testen werkt. Maar je ziet wel dat het mensen toch een beetje afschrikt."

Tevreden
Het publiek dat er was bleek tevreden na afloop, net als cabaretier Fighil: "Het was even wennen. Ook voor het publiek, ook voor mij. Maar op een gegeven moment voel je dat ze je omarmen, dat voel je als artiest. En op laatst kwam iedereen echt los. Ja, het was echt de moeite waard om dit te doen, ik ben heel blij met de kans die ik gekregen heb om hier weer op te mogen treden."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen