Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Limburgse meiden strijden om Gouden CupCakeCup

Geplaatst opmaandag 27 december 2021 - 11:24

De Limburgse meiden Julia en Guusje uit Meijel en Venlo strijden de komende weken om de Gouden CupCakeCup. Een beker die te winnen is in het gelijknamige kindertelevisieprogramma van NPO Zapp.

Al tien jaar lang is het televisieprogramma vaste prik voor kinderen in de kerstvakantie. En dit jaar doen de Limburgse meiden een gooi naar de beker.

700 aanmeldingen
"Het aanmelden begon eigenlijk een beetje als een grapje", vertelt Guusje Geertsen uit Venlo. "We hebben samen een auditiefilmpje ingestuurd en toen waren we ineens door naar de battles." Uit 700 aanmeldingen schopten de meiden het uiteindelijk tot de studioshows.

Video: L1

Geheim
Of de meiden in de finale komen en mee mogen dingen naar de beker is nog de vraag. Voorafgaand aan het programma hebben de ouders van de meiden namelijk een geheimhoudingsverklaring moeten tekenen. "Ik vind het niet zo moeilijk om mijn mond te houden", aldus Guusje.

"Onze ouders overigens wel, die hebben het bijna al verklapt", lacht Julia Cortenbach uit Meijel haar toe. Toch valt het geheimhouden best mee. "Op een gegeven moment is iedereen er wel aan gewend dat je niks mag zeggen. En het is stiekem ook wel leuk dat niemand iets weet en dan gaat kijken", zegt Julia.

Begin januari
De studioshows van het programma zijn vanaf maandagavond te zien op NPO Zapp, maar Julia en Guusje maken pas op 3 januari als duo hun opwachting in de CupCakeCup.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen