Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Limburgse horrormetalband heeft wereldwijd fans

Geplaatst opzondag 5 juli 2020 - 18:30

Ze houden van horror en demonen, hebben over heel de wereld fans en hun zesde album is net uitgebracht: Dennis Droomers en Clemens Wijers van de band Carach Angren zijn bekende onbekenden in Limburg.

Al 18 jaar vormen ze samen een heavy metalband: toetsenist Clemens Wijers en gitarist en zanger Dennis Droomers. Ze zitten naast elkaar een tafel waar ze hun make-up doen. Het moet een soort doodshoofd worden. Eerst alles wit en dan zwarte strepen. "Het is een manier om in een karakter te stappen. Het helpt heel erg op het moment dat je het podium oploopt", vertelt de uit Hunsel afkomstige Wijers.

Video: L1

Frankenstein
Afgelopen week hebben ze hun zesde album uitgebracht: Franckensteina Strataemontanus. Gebaseerd op het tweehonderd jaar oude boek Frankenstein van Mary Shelley en opgenomen in het gelijknamige kasteel in de buurt van Darmstadt. "We zijn vanaf het begin verhalen gaan vertellen. Horrorverhalen. Ook in onze shows willen we een verhaal overbrengen met bijvoorbeeld special effects. We willen de fans een totaalbeleving bieden", zegt Wijers.

Varend heavy metalfestival
Ze hebben fans in de hele wereld: Europa, Amerika, Zuid-Amerika, China en Japan. "Je moet echt van deze muziek houden wil je dat weten", aldus Wijers. "Je moet als metalhead geboren zijn", vult Droomers aan. Afgelopen januari reisden ze samen met twee andere heavy metalbands met Limburgse roots mee met een varend metalfestival. Een cruiseschip waarop 62 metalbands optraden verdeeld op vier podia, dat vanuit Fort Lauderdale in Florida naar Cozumel in Mexico en weer terug voer. Onbekend in de heavy metalwereld zijn de twee Limburgers dus niet.

Grammies
En dat merkte ook Robert Carranza, een producer uit de muziekindustrie in Los Angeles die al een aantal Grammies op zijn naam heeft staan. Een bijzondere keuze aangezien hij meer thuis is in latin en in de metalscene totaal onbekend is. Maar dankzij Carranza hebben ze nu een plaat met een nieuwe eigen geluid. Fris, helder en bijna filmisch, naar eigen zeggen. "Die samenwerking wordt vervolgd ", aldus Droomers en Wijers.

Zielen verkopen
Naast hun 'bandleven' houden ze er ook in hun normale leven een bijzondere levenstijl op na. Zo is het huis van Droomers uitgedost met geraamtes en doodshoofden. Hij maakt maskers voor shows en voor fans. "Als artiesten hebben we onze dromen bereikt", zegt Droomers. "We zouden onze zielen verkopen om dit te doen. Dat hebben we ook gedaan min of meer", lacht hij. Een dikke villa en miljoenen op de bankrekening. Dat hoeft voor hen niet. "Boeit me niet. Als je me ergens induwt, dan een lijkenwagen en een kasteel", aldus Droomers.

Het OLS gaat door! Download de gratis app en schiet 5 juli mee met je eigen team.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV