Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Limburgse actie voor nieuwe apen dierentuin Krefeld

Geplaatst opzondag 5 januari 2020 - 20:10

Limburgers dragen hun steentje bij aan het herstel van de dierentuin in het Duitse Krefeld die rond de jaarwisseling getroffen werd door een brand in het apenverblijf.

Jacey Niens (10) uit Belfeld hoopt op 13 maart samen met haar vader een flinke cheque te kunnen doneren aan de Zoo Krefeld. "Ik hoop dat het genoeg geld is voor nieuwe apen."

Geld doneren
Toen ze de verschrikkelijke beelden zag, wilde ze meteen wat doen. "Ik zei tegen pap: Kunnen we geen koekjes bakken en verkopen?" Vader Nicky Niens had een ander idee. Hij lanceerde een website waarop mensen geld kunnen doneren aan de Duitse dierentuin.

Bloemenzee
Voor de ingang van de dierentuin liggen heel veel bloemen en staan ontelbare kaarsjes te branden. Nieuwjaarsnacht brak er brand uit in het apenverblijf. Dertig dieren hebben het niet overleefd. De aanblik van al die kaartjes, knuffelaapjes, bloemen en kaarsen grijpen Jacey aan. "Ik word hier heel droevig van", zegt ze.

L1

Geliefde dierentuin
De familie Niens gaat ieder jaar naar de dierentuin, een halfuurtje rijden van hun huis in Venlo. Dat geldt voor meer mensen uit de regio; Zoo Krefeld is geliefd onder Limburgers.

Voetbalclub
Binnen twee dagen was er al duizend euro gedoneerd op de website. Ook VVV-Venlo doet een duit in het zakje. De voetbalclub heeft twee businesskaartjes beschikbaar gesteld voor de hoogste bieder. "Ik hoop dat we twee- of drieduizend euro bij elkaar krijgen", zegt Jacey.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen