Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Limburgse actie voor nieuwe apen dierentuin Krefeld

Geplaatst opzondag 5 januari 2020 - 20:10

Limburgers dragen hun steentje bij aan het herstel van de dierentuin in het Duitse Krefeld die rond de jaarwisseling getroffen werd door een brand in het apenverblijf.

Jacey Niens (10) uit Belfeld hoopt op 13 maart samen met haar vader een flinke cheque te kunnen doneren aan de Zoo Krefeld. "Ik hoop dat het genoeg geld is voor nieuwe apen."

Geld doneren
Toen ze de verschrikkelijke beelden zag, wilde ze meteen wat doen. "Ik zei tegen pap: Kunnen we geen koekjes bakken en verkopen?" Vader Nicky Niens had een ander idee. Hij lanceerde een website waarop mensen geld kunnen doneren aan de Duitse dierentuin.

Bloemenzee
Voor de ingang van de dierentuin liggen heel veel bloemen en staan ontelbare kaarsjes te branden. Nieuwjaarsnacht brak er brand uit in het apenverblijf. Dertig dieren hebben het niet overleefd. De aanblik van al die kaartjes, knuffelaapjes, bloemen en kaarsen grijpen Jacey aan. "Ik word hier heel droevig van", zegt ze.

L1

Geliefde dierentuin
De familie Niens gaat ieder jaar naar de dierentuin, een halfuurtje rijden van hun huis in Venlo. Dat geldt voor meer mensen uit de regio; Zoo Krefeld is geliefd onder Limburgers.

Voetbalclub
Binnen twee dagen was er al duizend euro gedoneerd op de website. Ook VVV-Venlo doet een duit in het zakje. De voetbalclub heeft twee businesskaartjes beschikbaar gesteld voor de hoogste bieder. "Ik hoop dat we twee- of drieduizend euro bij elkaar krijgen", zegt Jacey.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen