Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Limburgse actie voor nieuwe apen dierentuin Krefeld

Geplaatst opzondag 5 januari 2020 - 20:10

Limburgers dragen hun steentje bij aan het herstel van de dierentuin in het Duitse Krefeld die rond de jaarwisseling getroffen werd door een brand in het apenverblijf.

Jacey Niens (10) uit Belfeld hoopt op 13 maart samen met haar vader een flinke cheque te kunnen doneren aan de Zoo Krefeld. "Ik hoop dat het genoeg geld is voor nieuwe apen."

Geld doneren
Toen ze de verschrikkelijke beelden zag, wilde ze meteen wat doen. "Ik zei tegen pap: Kunnen we geen koekjes bakken en verkopen?" Vader Nicky Niens had een ander idee. Hij lanceerde een website waarop mensen geld kunnen doneren aan de Duitse dierentuin.

Bloemenzee
Voor de ingang van de dierentuin liggen heel veel bloemen en staan ontelbare kaarsjes te branden. Nieuwjaarsnacht brak er brand uit in het apenverblijf. Dertig dieren hebben het niet overleefd. De aanblik van al die kaartjes, knuffelaapjes, bloemen en kaarsen grijpen Jacey aan. "Ik word hier heel droevig van", zegt ze.

L1

Geliefde dierentuin
De familie Niens gaat ieder jaar naar de dierentuin, een halfuurtje rijden van hun huis in Venlo. Dat geldt voor meer mensen uit de regio; Zoo Krefeld is geliefd onder Limburgers.

Voetbalclub
Binnen twee dagen was er al duizend euro gedoneerd op de website. Ook VVV-Venlo doet een duit in het zakje. De voetbalclub heeft twee businesskaartjes beschikbaar gesteld voor de hoogste bieder. "Ik hoop dat we twee- of drieduizend euro bij elkaar krijgen", zegt Jacey.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen