Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Limburgse actie voor nieuwe apen dierentuin Krefeld

Geplaatst opzondag 5 januari 2020 - 20:10

Limburgers dragen hun steentje bij aan het herstel van de dierentuin in het Duitse Krefeld die rond de jaarwisseling getroffen werd door een brand in het apenverblijf.

Jacey Niens (10) uit Belfeld hoopt op 13 maart samen met haar vader een flinke cheque te kunnen doneren aan de Zoo Krefeld. "Ik hoop dat het genoeg geld is voor nieuwe apen."

Geld doneren
Toen ze de verschrikkelijke beelden zag, wilde ze meteen wat doen. "Ik zei tegen pap: Kunnen we geen koekjes bakken en verkopen?" Vader Nicky Niens had een ander idee. Hij lanceerde een website waarop mensen geld kunnen doneren aan de Duitse dierentuin.

Bloemenzee
Voor de ingang van de dierentuin liggen heel veel bloemen en staan ontelbare kaarsjes te branden. Nieuwjaarsnacht brak er brand uit in het apenverblijf. Dertig dieren hebben het niet overleefd. De aanblik van al die kaartjes, knuffelaapjes, bloemen en kaarsen grijpen Jacey aan. "Ik word hier heel droevig van", zegt ze.

L1

Geliefde dierentuin
De familie Niens gaat ieder jaar naar de dierentuin, een halfuurtje rijden van hun huis in Venlo. Dat geldt voor meer mensen uit de regio; Zoo Krefeld is geliefd onder Limburgers.

Voetbalclub
Binnen twee dagen was er al duizend euro gedoneerd op de website. Ook VVV-Venlo doet een duit in het zakje. De voetbalclub heeft twee businesskaartjes beschikbaar gesteld voor de hoogste bieder. "Ik hoop dat we twee- of drieduizend euro bij elkaar krijgen", zegt Jacey.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen