Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Limburgers zoeken sneeuw op in Ardennen

Geplaatst opwoensdag 30 december 2020 - 16:26

Geen witte kerst in Limburg dit jaar, maar op ongeveer een uurtje rijden van Vaals is er al een aantal dagen sprake van winter wonderland. Ook Limburgers zoeken het gebied de Hoge Venen in de Belgische Ardennen op voor sneeuwpret.

Het leidt al vroeg tot drukte op de wegen naar het natuurgebied. "We staan al zeker een half uurtje in de file", vertelt een Eijsdenaar.

'Klaar met binnen zitten'
"Het is maar een klein stukje rijden", vertelt een vader uit Hulsberg. Hij is samen met zijn zoontje en moeder naar het natuurgebied gekomen. "Zeker nu alles dicht is moet je kijken naar wat wel mogelijk is. Mijn zoon is het liefst buiten. Die kun je niet binnen houden, die komt met de jas aan en wil erop uit. En dit kan wel." Zijn moeder voegt toe dat ze wel even klaar is met het binnen zitten.

We spraken een aantal Limburgers in de sneeuw:

Drukte
Dit weekend riep de politie op om niet naar de regio te komen omdat het te druk was. Duizenden mensen kwamen naar het natuurgebied na de sneeuwval. Dat leidde tot drukte op de wegen rondom de Hoge Venen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen