Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: 'Limburgers zijn mietjes'

Geplaatst opwoensdag 19 oktober 2016 - 9:56

Nergens anders in het land melden werknemers zich zo vaak ziek als in Limburg. Reden voor omroep POWNed om met een fruitmand af te reizen naar Weert.

In de video noemt de verslaggever Limburgers onder meer 'zwakkelingen'. In de binnenstad van Weert deelt hij fruit uit aan passanten en vraagt hen naar ziekteverzuim. Dat levert verbaasde gezichten op.

Lees ook: Limburgers zijn kampioen ziekteverzuim

Huisarts Ruud Weijnen noemt in het filmpje een aantal oorzaken voor het hoge ziekteverzuim. "Een deel van de hoger opgeleiden trekt veelal naar het westen. Als je kijkt naar de sociaal-economische status, is die hier wat lager dan in het westen van het land. Dat speelt zeker een rol."

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

'Ziekteverzuim onder Arriva hoger dan bij Veolia'
'Ziekteverzuim van chauffeurs bij Arriva niet verhoogd'
'PowNed ging over de schreef met verborgen camera Hoes'
Zendermanager NPO: 'PowNews ging te ver met Onno Hoes'
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen