Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Limburgers fietsen zeven jaar lang de wereld rond

Geplaatst opzondag 5 januari 2020 - 21:11

Ben van Baardwijk (59) en Linda Reimersdahl (38) uit Maastricht reizen binnenkort zeven jaar lang CO2-neutraal de wereld rond.

Alles achterlaten en in zeven jaar de wereld rond, op de fiets: je moet het maar bedenken. Voor Ben en Linda is dit ambitieuze plan langzaam werkelijkheid aan het worden.

2,5 keer de aarde rond
Ze willen 100.000 kilometer gaan fietsen door 80 landen. Dat is zo'n 2,5 keer rond de aarde. Het idee kwam van Ben. Twee jaar geleden ontmoette hij Linda. "Ik had zelf al langer het plan voor deze wereldreis. Zij wilde wel mee. Toen heb ik haar meteen ten huwelijk gevraagd", vertelt hij lachend. Als huwelijkscadeau vroegen ze een bijdrage voor hun fietsen, want dat was de grootste uitgave.

Banden plakken
De fietsen, 18 kilo per stuk, zijn nagenoeg onverwoestbaar, maar een lekke band is onontkoombaar. "Tijdens ons proefritje in Ierland kreeg Linda een lekke band. Die heb ik toen nog moeten leren hoe je een band moet plakken," zegt hij plagerig. Ze willen zo min mogelijk geld uitgeven tijdens de reis. "We denken 6000 euro per persoon per jaar nodig te hebben", aldus Linda. Daarvoor gebruiken ze hun spaargeld en verhuren ze hun appartement in Maastricht.

90 kilo
In de woonkamer ligt alles uitgestald: 90 kilo aan bepakking in totaal. Voor Ben hangt ongeveer 50 kilo aan bepakking klaar. Linda stapt op de fiets met 40 kilo aan bagage. Van een klein kookpitje tot een waterzak die op afgelegen gebieden zal dienen als douche.

100.000 euro
Ze maken de reis om samen de wereld te ontdekken, maar tijdens hun reis willen ze ook mensen die ze tegenkomen en in armoede leven helpen, op welke manier dan ook. Hiervoor hebben ze de stichting Xplorid opgericht. Daarvoor vragen ze donaties via hun site. Ze hopen uiteindelijk een euro per te fietsen kilometer op te halen, wat neerkomt op 100.000 euro.

Behalve wat papieren rompslomp, hebben ze alles voorbereid. "Als we willen kunnen we morgen vertrekken," zegt Ben. Ze vertrekken zaterdag 4 april vanaf het Vrijthof in Maastricht.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen