Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Limburgers fietsen zeven jaar lang de wereld rond

Geplaatst opzondag 5 januari 2020 - 21:11

Ben van Baardwijk (59) en Linda Reimersdahl (38) uit Maastricht reizen binnenkort zeven jaar lang CO2-neutraal de wereld rond.

Alles achterlaten en in zeven jaar de wereld rond, op de fiets: je moet het maar bedenken. Voor Ben en Linda is dit ambitieuze plan langzaam werkelijkheid aan het worden.

2,5 keer de aarde rond
Ze willen 100.000 kilometer gaan fietsen door 80 landen. Dat is zo'n 2,5 keer rond de aarde. Het idee kwam van Ben. Twee jaar geleden ontmoette hij Linda. "Ik had zelf al langer het plan voor deze wereldreis. Zij wilde wel mee. Toen heb ik haar meteen ten huwelijk gevraagd", vertelt hij lachend. Als huwelijkscadeau vroegen ze een bijdrage voor hun fietsen, want dat was de grootste uitgave.

Banden plakken
De fietsen, 18 kilo per stuk, zijn nagenoeg onverwoestbaar, maar een lekke band is onontkoombaar. "Tijdens ons proefritje in Ierland kreeg Linda een lekke band. Die heb ik toen nog moeten leren hoe je een band moet plakken," zegt hij plagerig. Ze willen zo min mogelijk geld uitgeven tijdens de reis. "We denken 6000 euro per persoon per jaar nodig te hebben", aldus Linda. Daarvoor gebruiken ze hun spaargeld en verhuren ze hun appartement in Maastricht.

90 kilo
In de woonkamer ligt alles uitgestald: 90 kilo aan bepakking in totaal. Voor Ben hangt ongeveer 50 kilo aan bepakking klaar. Linda stapt op de fiets met 40 kilo aan bagage. Van een klein kookpitje tot een waterzak die op afgelegen gebieden zal dienen als douche.

100.000 euro
Ze maken de reis om samen de wereld te ontdekken, maar tijdens hun reis willen ze ook mensen die ze tegenkomen en in armoede leven helpen, op welke manier dan ook. Hiervoor hebben ze de stichting Xplorid opgericht. Daarvoor vragen ze donaties via hun site. Ze hopen uiteindelijk een euro per te fietsen kilometer op te halen, wat neerkomt op 100.000 euro.

Behalve wat papieren rompslomp, hebben ze alles voorbereid. "Als we willen kunnen we morgen vertrekken," zegt Ben. Ze vertrekken zaterdag 4 april vanaf het Vrijthof in Maastricht.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen