Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Limburgers fietsen zeven jaar lang de wereld rond

Geplaatst opzondag 5 januari 2020 - 21:11

Ben van Baardwijk (59) en Linda Reimersdahl (38) uit Maastricht reizen binnenkort zeven jaar lang CO2-neutraal de wereld rond.

Alles achterlaten en in zeven jaar de wereld rond, op de fiets: je moet het maar bedenken. Voor Ben en Linda is dit ambitieuze plan langzaam werkelijkheid aan het worden.

2,5 keer de aarde rond
Ze willen 100.000 kilometer gaan fietsen door 80 landen. Dat is zo'n 2,5 keer rond de aarde. Het idee kwam van Ben. Twee jaar geleden ontmoette hij Linda. "Ik had zelf al langer het plan voor deze wereldreis. Zij wilde wel mee. Toen heb ik haar meteen ten huwelijk gevraagd", vertelt hij lachend. Als huwelijkscadeau vroegen ze een bijdrage voor hun fietsen, want dat was de grootste uitgave.

Banden plakken
De fietsen, 18 kilo per stuk, zijn nagenoeg onverwoestbaar, maar een lekke band is onontkoombaar. "Tijdens ons proefritje in Ierland kreeg Linda een lekke band. Die heb ik toen nog moeten leren hoe je een band moet plakken," zegt hij plagerig. Ze willen zo min mogelijk geld uitgeven tijdens de reis. "We denken 6000 euro per persoon per jaar nodig te hebben", aldus Linda. Daarvoor gebruiken ze hun spaargeld en verhuren ze hun appartement in Maastricht.

90 kilo
In de woonkamer ligt alles uitgestald: 90 kilo aan bepakking in totaal. Voor Ben hangt ongeveer 50 kilo aan bepakking klaar. Linda stapt op de fiets met 40 kilo aan bagage. Van een klein kookpitje tot een waterzak die op afgelegen gebieden zal dienen als douche.

100.000 euro
Ze maken de reis om samen de wereld te ontdekken, maar tijdens hun reis willen ze ook mensen die ze tegenkomen en in armoede leven helpen, op welke manier dan ook. Hiervoor hebben ze de stichting Xplorid opgericht. Daarvoor vragen ze donaties via hun site. Ze hopen uiteindelijk een euro per te fietsen kilometer op te halen, wat neerkomt op 100.000 euro.

Behalve wat papieren rompslomp, hebben ze alles voorbereid. "Als we willen kunnen we morgen vertrekken," zegt Ben. Ze vertrekken zaterdag 4 april vanaf het Vrijthof in Maastricht.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:40 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen