Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Limburger grijpt net naast Verkeersveiligheidsprijs

Geplaatst opdonderdag 26 november 2020 - 22:35

Het had een grote feestdag moeten worden voor Maastrichtenaar Paul Ubachs en zijn team, maar helaas grepen ze net naast de eerste prijs.

Met hun project, de Lekker Anders Dag, behoorde ze bij de drie laatste genomineerde voor Nationale Verkeersveiligheidsprijs 2020. "Het is jammer" zegt projectleider Paul Ubachs nadat de uitslag digitaal bekend is gemaakt. "Maar we gaan gewoon door."

Verkeer
"Het idee is om kinderen op een andere manier naar school te laten komen door de ouders", legt basisschooldirecteur Marc Houben uit. "Om daarmee de verkeersdrukte rondom de school te verminderen." Daarnaast is het volgens Ubachs de bedoeling dat ouders gestimuleerd worden om dat naar-school-brengmoment tot iets bijzonders te maken.

Bolderkar
Op de John F. Kennedyschool in Maastricht hebben de Lekker Anders Dagen inmiddels al plaatsgevonden. "We zagen kinderen aankomen op de fiets, op steps, maar ook in bolderkarren", vertelt Houben. "Dat is een initiatief dat werkt natuurlijk niet met één keer, dat zul je moeten blijven herhalen", aldus Houben. "Je zult kinderen en ouders daarin moeten blijven prikkelen, maar in de hoop dat we het samen gaan doen."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen