Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Lichtspektakel in Roermond te zien

Geplaatst opvrijdag 10 mei 2019 - 16:36

Overdag is er niet zoveel te zien, maar vanaf vrijdagavond wordt er 's avonds en 's nachts continu videokunst geprojecteerd op het Stationsplein in Roermond.

Wie daar de komende maand komt, kan niet om de twee gigantische zuilen van 4 meter breed en 12 meter hoog heen.

Glaskunstenaars
Videokunstenaar Arno Coenen heeft de videokunst voor het project 'A Stage of Luminosity' gemaakt. Hij liet zich inspireren door de vele glaskunstenaars die de afgelopen 150 jaar in Roermond gewerkt hebben.

Presenteren
Vrijdagavond wordt de videokunstinstallatie officieel geopend. Het project is een van de initiatieven die de gemeente Roermond dit jaar organiseert om de glaskunst-geschiedenis van de stad aan het grote publiek te presenteren.

De projecties zijn tot 9 juni dagelijks te zien in Roermond. Daarna verhuist het project achtereenvolgens naar het Vrijthof in Maastricht en naar het Museumplein in Venlo.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen