Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Koude en lange nachten voor fruittelers

Geplaatst opmaandag 12 april 2021 - 16:07

Limburgse Fruittelers gaan een aantal lange en koude nachten tegemoet. Nu de temperatuur in de nacht rond het vriespunt ligt is het voor veel Limburgse fruittelers spannend of ze wel of niet hun bloesem moeten beregenen.

"Het is elke nacht weer wikken en wegen", zegt Ron Heijnen, fruitteler in Roggel. "Zet je de beregening aan of wacht je nog even?"

Video: L1

Ouderwets weerstation
Zondag- op maandagnacht werd Heijen door een app op zijn telefoon gewekt. "Als de temperatuur onder de 0,8 graden komt krijg ik een melding", vertelt hij. "Vervolgens ga ik buiten kijken en heb ik overleg met mijn vader die nog met een eigen weerstation werkt."

Kostenplaatje
Samen hakken ze dan de knoop door. "Je kunt natuurlijk standaard elke nacht beregenen, maar daar zit ook een kostenplaatje van 1000 tot 1500 euro per nacht aan." Door de bloemetjes te beregenen, ontstaat er een ijslaagje waardoor de temperatuur van de bloesem niet kouder wordt dan 0 graden.

Lees hier het uitgebreide weerbericht.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen