Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Koersbaas verkent mini Amstel Gold Race

Geplaatst opwoensdag 14 april 2021 - 22:04

Koersdirecteur Leo van Vliet deed woensdag een parcoursinspectie op zijn eigen fiets. Het rondje van 17 kilometer is goedgekeurd.

Normaal is Van Vliet op de woensdag vóór de Amstel Gold Race bezig met het coördineren van het finishterrein. Maar nu ligt het weiland naast de finish in Vilt er uitgestorven bij.

Video L1

Alles anders
"Alles is anders dit jaar. Maar dat maakt mij niet uit. Het gaat dóór en dat is het belangrijkste." Van Vliet is opgetogen over het weer en het parcours. "Vrijdag begint pas de echte opbouw rond het parcours. We hebben niet veel nodig, eigenlijk alleen asfalt voor de renners," grapt Van Vliet. Doordat de toerversie dit jaar niet doorgaat én publiek niet toelaatbaar is, is de opbouw van tenten op de finishlocatie niet nodig.

25 jaar
Van Vliet is inmiddels 25 jaar koersdirecteur van de enige Nederlandse klassieker. Bovenop de Cauberg hangen spandoeken om Leo van Vliet te feliciteren met zijn 25-jarig jubileum. "Het was een verrassing voor mij. Ik ben een emotioneel mens. Ik ben midden op de weg gestopt en heb een traantje gelaten."

Alaphilippe
Van Vliet kijkt enorm uit naar de start van de mannen- en vrouwenrace komende zondag. Hij schat de kansen van Jumbo-Visma hoog in met Primoz Roglic en Wout van Aert. "Maar wereldkampioen Julian Alaphilippe zou ook een fantastische winnaar zijn."

Uitzending
Zondag gaat de Amstel Gold Race van start vanaf de Cauberg. L1 zendt zondagochtend vanaf 10:30 tot 12:30 uur de start van de mannen-en vrouwenkoers uit.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen