Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: koeien ingesloten door hoogwater Maas in Roermond

Geplaatst opvrijdag 16 juli 2021 - 11:13

Een kudde koeien is in Roermond op de Stadsweide ingesloten door het water.

De dieren zwemmen vrijdagochtend onrustig op en neer, op zoek naar een droge plek. Volgens een woordvoerder van de brandweer gaat het om gallowaykoeien. Maar het is nog onduidelijk of de brandweer de dieren kan redden, omdat ze mogelijk onbereikbaar zijn.

"Al sinds maandag probeert Staatsbosbeheer, de dieren die van de een pachter zijn, uit het gebied te krijgen. De paarden die daar ook stonden zijn wel verplaatst. De brandweer helpt ons nu", zegt een woordvoerder van Staatsbosbeheer.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen