Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Video: Kinderen Beesel verkennen triatlonparcours

Geplaatst opdonderdag 16 mei 2019 - 16:58

De eerste Nederlandse editie van het Long Course Weekend vindt komend weekend plaats in Beesel. Donderdag mochten 550 kinderen alvast het parcours verkennen.

"Het is een soort triatlon, maar dan over drie dagen verspreid", aldus organisator Rob Frambach. "Het is een evenement voor iedereen die eens wil proeven aan een of meerdere triatlondisciplines."

Afgeslankte versie
Vooraf aan het Longe Course Weekend, werden basisscholen uit Beesel en omgeving uitgenodigd om aan een afgeslankte versie van het parcours mee te doen. "We doen dit ook vanuit het principe 'een leven lang sporten'. Als je als kind enthousiast bent, dan sport je de rest van je leven", zegt Vincent van der Stouwe, die mede in de organisatie zit.

Run-Bike-Run
De kinderen volgden een zogenaamd Run-Bike-Run-parcours, aangepast aan de leeftijdsklasse. Zwemmen zat er voor de kinderen niet in, want de watertemperatuur was donderdagochtend vijftien graden en dat vond de organisatie toch net wat te koud.

Uit Wales
Het sportevenement is over komen waaien uit Wales en kent inmiddels al edities in Australië en Mallorca. De eerste Nederlandse editie gaat vrijdag officieel van start in Beesel.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen