Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Kesselnaren laten bloed voor de derde keer testen

Geplaatst opwoensdag 22 juli 2020 - 21:19

Zo'n 100 inwoners van Kessel laten opnieuw hun bloed afnemen, voor een test naar het coronavirus.

Onderzocht wordt of de antistoffen die eerder zijn gevonden, nog steeds in het bloed zitten of inmiddels verdwenen zijn.

Lees ook: Kessel wordt nogmaals getest op antistoffen

Uitbraak
Kessel beleefde een grote corona-uitbraak in maart. Voor de Stichting IMTest en laboratorium Innatoss uit Oss was dat reden om in het dorp commerciële coronatests te gaan doen, die op dat moment nog niet via de GGD werden aangeboden.

Antilichamen
Bijna 400 mensen uit Kessel en omgeving die dachten dat ze besmet waren geweest met het coronavirus, lieten zich in april testen op antilichamen in hun bloed. Bij 40 procent bleek dat het geval te zijn.

Lees ook: Meer dan 40 procent positief bij commerciële coronatest

Uitslag
Omdat uit verschillende onderzoeken blijkt dat de antistoffen snel verdwijnen uit het bloed, wil de Stichting IMtest het bloed van positief geteste Kesselnaren voor een derde maal testen. Klopt het dat de antistoffen snel verdwijnen? Of zijn de antistoffen nog volop aanwezig? Binnen twee weken krijgen de ongeveer 100 deelnemers in Kessel de uitslag.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen