Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Kerkradenaar is overdag postbode en 's avonds vampier

Geplaatst opvrijdag 20 september 2019 - 15:17

Riny Friedl uit Kerkrade is al jaren gek van vampieren. Sinds de zwart-witfilms met Dracula heeft Riny zijn hoektanden in en draagt hij graag zwarte kleding.

"Mensen denken nooit dat ik al 62 ben", zegt de Kerkradenaar. Vampieren hebben het eeuwige leven en zo voelt hij zich ook.

Overdag postbode
Hij zuigt nooit bloed, maar hij heeft wel een collectie met meer dan duizend vampier-objecten. Overdag is hij postbode, maar zodra hij naar een evenement kan gaan de tanden in. Zijn collega's weten van zijn aparte hobby, maar hebben hem nog nooit gezien als vampier.

Video: L1

Elfia
Dit weekend is hij te vinden op het evenement Elfia. Een evenement in Arcen waar bezoekers zich even in een andere wereld bevinden. Riny wordt met regelmaat vreemd aangekeken, maar daar kijkt hij niet meer gek van op. In de randstad is het volgens hem veel vanzelfsprekender. Dankzij een festival als Elfia wordt het ook hier normaler.

Thuis
Na de evenementen blijft het vampierenpak beperkt tot de woning van Riny en geniet hij van zijn leven als vampier.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen