Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Kerkradenaar is overdag postbode en 's avonds vampier

Geplaatst opvrijdag 20 september 2019 - 15:17

Riny Friedl uit Kerkrade is al jaren gek van vampieren. Sinds de zwart-witfilms met Dracula heeft Riny zijn hoektanden in en draagt hij graag zwarte kleding.

"Mensen denken nooit dat ik al 62 ben", zegt de Kerkradenaar. Vampieren hebben het eeuwige leven en zo voelt hij zich ook.

Overdag postbode
Hij zuigt nooit bloed, maar hij heeft wel een collectie met meer dan duizend vampier-objecten. Overdag is hij postbode, maar zodra hij naar een evenement kan gaan de tanden in. Zijn collega's weten van zijn aparte hobby, maar hebben hem nog nooit gezien als vampier.

Video: L1

Elfia
Dit weekend is hij te vinden op het evenement Elfia. Een evenement in Arcen waar bezoekers zich even in een andere wereld bevinden. Riny wordt met regelmaat vreemd aangekeken, maar daar kijkt hij niet meer gek van op. In de randstad is het volgens hem veel vanzelfsprekender. Dankzij een festival als Elfia wordt het ook hier normaler.

Thuis
Na de evenementen blijft het vampierenpak beperkt tot de woning van Riny en geniet hij van zijn leven als vampier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen