Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Kerkradenaar is overdag postbode en 's avonds vampier

Geplaatst opvrijdag 20 september 2019 - 15:17

Riny Friedl uit Kerkrade is al jaren gek van vampieren. Sinds de zwart-witfilms met Dracula heeft Riny zijn hoektanden in en draagt hij graag zwarte kleding.

"Mensen denken nooit dat ik al 62 ben", zegt de Kerkradenaar. Vampieren hebben het eeuwige leven en zo voelt hij zich ook.

Overdag postbode
Hij zuigt nooit bloed, maar hij heeft wel een collectie met meer dan duizend vampier-objecten. Overdag is hij postbode, maar zodra hij naar een evenement kan gaan de tanden in. Zijn collega's weten van zijn aparte hobby, maar hebben hem nog nooit gezien als vampier.

Video: L1

Elfia
Dit weekend is hij te vinden op het evenement Elfia. Een evenement in Arcen waar bezoekers zich even in een andere wereld bevinden. Riny wordt met regelmaat vreemd aangekeken, maar daar kijkt hij niet meer gek van op. In de randstad is het volgens hem veel vanzelfsprekender. Dankzij een festival als Elfia wordt het ook hier normaler.

Thuis
Na de evenementen blijft het vampierenpak beperkt tot de woning van Riny en geniet hij van zijn leven als vampier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen