Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Kerk versierd met groenten, fruit en dromenvangers

Geplaatst opzaterdag 21 september 2019 - 15:44

De Sint-Nicolaaskerk in Meijel is de komende dagen uitbundig versierd met groenten, fruit en dromenvangers. Dit in het teken van het Oogstdankfeest.

Tijdens het evenement worden alle geslaagde oogsten, in welke vorm dan ook, gevierd.

Dankbaar
“We zijn dankbaar voor alle groenten en fruit, maar bijvoorbeeld ook voor de ‘oogst’ van onze Meijelse schutterij Sint Willibrordus bij het OLS”, zo zegt Peter Daniëls, voorzitter van het Oogstdankcomité. “In Meijel slaan mensen de handen ineen om ervoor te zorgen dat iedereen zijn oogsten binnenhaalt. Wat deze ook mogen zijn. Dat is wat we met dit evenement in de kerk willen vieren”.

Dromen komen tot leven
Het thema van dit jaar is ‘dromen komen tot leven’. Ontwerpster Moniek Koopmans heeft de ‘Kathedraal van de Peel’ gedecoreerd met 150 dromenvangers: “Iedereen heeft een droom. En mijn droom was om een sprookje te laten zien in de kerk. Met dromenvangers, opgezette dieren en appelbomen”. Samen met zo'n 40 vrijwilligers heeft ze de afgelopen weken gewerkt om alle versieringen te maken.

De organisatie verwacht dit weekend zo'n 5000 bezoekers.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen