Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Kerk versierd met groenten, fruit en dromenvangers

Geplaatst opzaterdag 21 september 2019 - 15:44

De Sint-Nicolaaskerk in Meijel is de komende dagen uitbundig versierd met groenten, fruit en dromenvangers. Dit in het teken van het Oogstdankfeest.

Tijdens het evenement worden alle geslaagde oogsten, in welke vorm dan ook, gevierd.

Dankbaar
“We zijn dankbaar voor alle groenten en fruit, maar bijvoorbeeld ook voor de ‘oogst’ van onze Meijelse schutterij Sint Willibrordus bij het OLS”, zo zegt Peter Daniëls, voorzitter van het Oogstdankcomité. “In Meijel slaan mensen de handen ineen om ervoor te zorgen dat iedereen zijn oogsten binnenhaalt. Wat deze ook mogen zijn. Dat is wat we met dit evenement in de kerk willen vieren”.

Dromen komen tot leven
Het thema van dit jaar is ‘dromen komen tot leven’. Ontwerpster Moniek Koopmans heeft de ‘Kathedraal van de Peel’ gedecoreerd met 150 dromenvangers: “Iedereen heeft een droom. En mijn droom was om een sprookje te laten zien in de kerk. Met dromenvangers, opgezette dieren en appelbomen”. Samen met zo'n 40 vrijwilligers heeft ze de afgelopen weken gewerkt om alle versieringen te maken.

De organisatie verwacht dit weekend zo'n 5000 bezoekers.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen