Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Kerk versierd met groenten, fruit en dromenvangers

Geplaatst opzaterdag 21 september 2019 - 15:44

De Sint-Nicolaaskerk in Meijel is de komende dagen uitbundig versierd met groenten, fruit en dromenvangers. Dit in het teken van het Oogstdankfeest.

Tijdens het evenement worden alle geslaagde oogsten, in welke vorm dan ook, gevierd.

Dankbaar
“We zijn dankbaar voor alle groenten en fruit, maar bijvoorbeeld ook voor de ‘oogst’ van onze Meijelse schutterij Sint Willibrordus bij het OLS”, zo zegt Peter Daniëls, voorzitter van het Oogstdankcomité. “In Meijel slaan mensen de handen ineen om ervoor te zorgen dat iedereen zijn oogsten binnenhaalt. Wat deze ook mogen zijn. Dat is wat we met dit evenement in de kerk willen vieren”.

Dromen komen tot leven
Het thema van dit jaar is ‘dromen komen tot leven’. Ontwerpster Moniek Koopmans heeft de ‘Kathedraal van de Peel’ gedecoreerd met 150 dromenvangers: “Iedereen heeft een droom. En mijn droom was om een sprookje te laten zien in de kerk. Met dromenvangers, opgezette dieren en appelbomen”. Samen met zo'n 40 vrijwilligers heeft ze de afgelopen weken gewerkt om alle versieringen te maken.

De organisatie verwacht dit weekend zo'n 5000 bezoekers.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen