Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Kan de gouverneur buutereedner worden?

Geplaatst opmaandag 17 februari 2020 - 14:12

Het welkomstwoord van Theo Bovens bij het Knoevelemint is een evenement op zich geworden. Zijn talenten als buutereedner komen dan naar boven. L1 vroeg twee buutekampioenen of de gouverneur na zijn politieke carrière de buut in kan.

Regerend buuttekampioen Theo Nellen uit Heide keek samen met drievoudig kampioen Fer Naus uit Herten naar opnames van eerdere Knoeveleminten. En ze moesten er zo nu en dan wel om lachen.

Voordracht
"Maar het blijft een voordracht, geen buut", zegt Fer Naus. "Wij moeten iedere 15 seconden de zaal aan het lachen krijgen en dat zie ik Theo Bovens niet doen. Hij heeft nogal wat tekst nodig om tot de clou te komen." Zijn collega Theo Nellen vult lachend aan: "Je ziet toch de ambtenaar hier, veel woorden gebruiken zodat de burger de weg kwijt raakt! Maar even serieus: het is goed om te zien dat onze gouverneur een echt carnavalshart heeft."

Video: L1

Training
Of Bovens na zijn politieke carrière nog de buut in kan? Daarover zijn de heren buuttekampioenen het eens: "Daar is nog veel training voor nodig. Voor ons is hij nog geen bedreiging." Ze willen hem best wel op weg helpen en om dat duidelijk te maken plakken ze een post-it stickertje met daarop 'Theo Bovens 2033 Maastricht' op de Pierre Cnoops-trofee die een jaar lang in de huiskamer van Theo Nellen pronkt.

Op TV
L1TV maakt opnames van het Knoevelemint. Te zien op woensdag 19 februari om 13:50 en op maandag 24 februari 11:25 en 18:00.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen