Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Kalkoenfokker profiteert van meer thuiskerstdiners

Geplaatst opzondag 22 november 2020 - 17:40

Uit eten gaan zal er naar alle waarschijnlijkheid niet inzitten deze kerst. Veel restaurants blijven namelijk gesloten tijdens de kerstdagen.

Dan is thuis een lekkere maaltijd op tafel zetten een goed alternatief. Geert Coolen is kalkoenfokker in Heythuysen en ziet de vraag naar kerstkalkoen dan ook toenemen.

Grote vraag
Na de woorden van premier Rutte en minister De Jonge dinsdagavond is het voor veel restaurants wel duidelijk: dit wordt geen lucratieve kerstperiode. Voor uitgebreide kerstdiners zou namelijk nu al ingekocht moeten worden en dat is - met alle onzekerheid - een te groot risico.

Veel horecaondernemers besluiten daarom de deuren dicht te houden met kerst. Dat wordt dus een kerstdiner thuis.

Video: L1

Favoriet
De kalkoen is een favoriet voor de feestdagen. "Ik vind het erg jammer voor de restaurants, maar het is wel goed voor mijn verkoop", zegt Coolen. "Er zullen nu meer kerstdiners thuis bereid worden." Coolen fokt ieder jaar voor kerst kalkoenen van het ras KellyBronze.

"Dat is de Rolls Royce onder de kalkoenen. Ze worden hier geboren, lopen hun hele leven vrij rond in een ruig stukje natuur op mijn bedrijf in Heibloem. Na 28 weken worden ze geslacht. Helaas heb ik ze nu onder een overkapping moeten zetten achter een hek, vanwege de ophokplicht."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen