Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Jonge moslims in Venlo vragen aandacht voor geloof

Geplaatst opzaterdag 30 maart 2019 - 16:59

Een groep jongeren van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap vraagt in Venlo aandacht voor het geloof.

Met borden waarop staat: "Ik ben een moslim, stel je vraag", lopen ze in het centrum en willen ze het dialoog met de voorbijganger aan gaan.

Aanslag
Ook andere moslims stellen vragen, zij voelen zich vaak niet begrepen of worden erop aangekeken als er een aanslag is gepleegd. Ook vragen passanten zich af waarom moslims zich niet massaal op straat laten zien als er een terreurdaad is gepleegd.

Video: L1

Tevreden
Kashif Akmal en zijn twee collega's van de gemeenschap zijn tevreden over de gesprekken in Venlo. Deze acties doen wij in heel veel delen van het land. Soms komen mensen ons knuffelen, negeren ons of gaan het dialoog aan. Veel mensen lopen door en willen geen dialoog aangaan, zelfs geen vraag stellen. Dat voelt volgens Akmal niet als een afwijzing. "Ik begrijp heel goed dat mensen niet voor ons in de stad zijn. Het is voor mij al een succes als mensen ons gezien hebben en nadenken over onze beweegredenen om hier te staan. Daarnaast is het alleen maar positief dat er andere mensen zijn die wel een vraag stellen."

Naast het dialoog worden er folders uitgedeeld die ook huis aan huis verspreid gaan worden.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen