Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: John van Loen spreekt over periode bij Roda JC

Geplaatst opdinsdag 30 november 2021 - 7:00

Hij speelde maar twee seizoenen in Kerkrade, maar toch heeft John van Loen genoeg verhalen over zijn periode bij Roda JC. De aanvaller heeft zijn verhalen laten opschrijven in een biografie.

Dat boek heet Over de Rooie, verwijzend naar de bijnaam van Van Loen: 'De Rooie'. Naast zijn periode bij Roda JC speelde Van Loen, die maandagavond te gast was bij AvondGasten Sport, ook bij onder meer FC Utrecht, Ajax en Feyenoord.

VVCS
Van Loen was actief als trainer bij VVCS, een team voor clubloze spelers, toen hij werd benaderd door schrijver Rick van Leeuwen of hij openstond voor een boek over zijn carrière. "Hij en de uitgever vonden dat er animo was voor een boek over mij en zo is het balletje gaan rollen", vertelt de Utrechtenaar over de totstandkoming van het boek.

Man van één miljoen
Van Loen stond bij zijn komst in Kerkrade in 1988 bekend als de man van één miljoen. Voor dat bedrag,

toen nog in guldens, werd Van Loen gehaald bij FC Utrecht. De aanvaller vergeet zijn eerste dag niet snel. "Ik kwam aan op Kaalheide met mijn toilettas en bij Utrecht werd de kleding verzorgd. Dus ik dacht dat dat in Kerkrade ook zo was, alleen iedereen droeg wat anders. Het leek wel carnaval. Toen heeft Jan Reker voor mij kleding verzameld."

WK 1990
In zijn twee jaar bij Roda speelde hij 54 wedstrijden en scoorde hij 24 doelpunten. "Mijn tweede seizoen bij Roda was mijn beste seizoen. Ik scoorde 17 keer dat seizoen en we eindigden als vijfde op de ranglijst." Zijn succesvolle seizoen bezorgde Van Loen een plek in de selectie van Leo Beenhakker voor het WK voetbal van 1990 in Italië.

Meer anekdotes over de periode van Van Loen bij Roda zijn te zien in onderstaande video.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen