Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: John van Loen spreekt over periode bij Roda JC

Geplaatst opdinsdag 30 november 2021 - 7:00

Hij speelde maar twee seizoenen in Kerkrade, maar toch heeft John van Loen genoeg verhalen over zijn periode bij Roda JC. De aanvaller heeft zijn verhalen laten opschrijven in een biografie.

Dat boek heet Over de Rooie, verwijzend naar de bijnaam van Van Loen: 'De Rooie'. Naast zijn periode bij Roda JC speelde Van Loen, die maandagavond te gast was bij AvondGasten Sport, ook bij onder meer FC Utrecht, Ajax en Feyenoord.

VVCS
Van Loen was actief als trainer bij VVCS, een team voor clubloze spelers, toen hij werd benaderd door schrijver Rick van Leeuwen of hij openstond voor een boek over zijn carrière. "Hij en de uitgever vonden dat er animo was voor een boek over mij en zo is het balletje gaan rollen", vertelt de Utrechtenaar over de totstandkoming van het boek.

Man van één miljoen
Van Loen stond bij zijn komst in Kerkrade in 1988 bekend als de man van één miljoen. Voor dat bedrag,

toen nog in guldens, werd Van Loen gehaald bij FC Utrecht. De aanvaller vergeet zijn eerste dag niet snel. "Ik kwam aan op Kaalheide met mijn toilettas en bij Utrecht werd de kleding verzorgd. Dus ik dacht dat dat in Kerkrade ook zo was, alleen iedereen droeg wat anders. Het leek wel carnaval. Toen heeft Jan Reker voor mij kleding verzameld."

WK 1990
In zijn twee jaar bij Roda speelde hij 54 wedstrijden en scoorde hij 24 doelpunten. "Mijn tweede seizoen bij Roda was mijn beste seizoen. Ik scoorde 17 keer dat seizoen en we eindigden als vijfde op de ranglijst." Zijn succesvolle seizoen bezorgde Van Loen een plek in de selectie van Leo Beenhakker voor het WK voetbal van 1990 in Italië.

Meer anekdotes over de periode van Van Loen bij Roda zijn te zien in onderstaande video.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen