Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Jo Bonten doet beroep op parkeermeter in coronastrijd

Geplaatst opwoensdag 11 maart 2020 - 7:34

Survivalspecialist bij uitstek Jo Bonten heeft weer eens van zich laten horen, in dit geval in de strijd tegen het coronavirus. "De paniek is overdreven", meent Bonten.

Desalniettemin heeft de overlevingsexpert een tijdje na tal van spraakmakende eerdere optredens nu voor de camera van Man Bijt Hond een aantal tips op een rijtje gezet.

Parkeerautomaat
Bonten begint met het volk gerust te stellen. "Het is niet veel zwaarder dan de gewone griep", aldus Baexem's bekendste bejaarde. Maar mocht je de straat op gaan en op een mogelijke coronapatiënt stuiten, dan adviseert Bonten om geen enkel risico te nemen. Om zijn waarschuwing kracht bij te zetten, simuleert Bonten zo'n situatie in samenwerking met een... parkeerautomaat.

Quarantaine
De groep mensen die in quarantaine moet vanwege het coronavirus, is in de afgelopen dagen en weken alsmaar groter geworden. Ook aan die mensen heeft Bonten gedacht; sinaasappelen, aardappelen en broodmeel zijn volgens de gelegenheidsgezondheidsgoeroe dé basisartikelen die je hoe dan ook in huis moet hebben.

Niet de kast raken
Het is in thuisisolatie cruciaal om fit te blijven, benadrukt de immer energieke Bonten. Literflessen water tillen, jezelf oprollen als een tapijt én soepele armbewegingen zonder de kast te raken - "want dat doet verrekte veel pijn" - zijn slechts enkele van de legio tips die Bonten met het publiek deelt.

Lees ook: Comeback survivalgoeroe Jo Bonten met gejuich ontvangen

Kenmerkend
Bonten verscheen jaren geleden op het internet toen hij op voor hem kenmerkende wijze demonstreerde hoe je in barre omstandigheden kunt overleven. Vervolgens bleef het stil tot 2017, toen Bonten plots weer door een bos bleek te dartelen. In augustus 2019 was zijn langverwachte comeback een feit, toen hij liet zien hoe je in het door drugsgeweld geteisterde Amsterdam de rondvliegende kogels kunt ontwijken.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV