Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Jens zet zijn ouders te kakken op TikTok

Geplaatst opmaandag 6 december 2021 - 6:00

De 19-jarige Jens Colsters gaat als een raket als ‘de enige echte Limburger’ op het sociale medium TikTok. In zijn sketches droomt hij over vlaai, lacht hij om zijn ouders en deelt hij zijn lievelingswoorden uit het dialect.

Ondertussen heeft hij bijna 10.000 volgers op TikTok.

Herkenbaar
Zijn TikToks gaan geregeld viral en dat is volgens Colsters geen toeval: "Het is voor iedereen gewoon super herkenbaar en dat maakt het zo leuk. Al vragen mijn ouders wel soms of ik niet ook eens iets positiefs over ze erop kan zetten", lacht hij.

"Mam is soms een beetje een druktemaker, pap is heel relaxt", vertelt hij. "En juist dat is voor veel leeftijdsgenootjes heel herkenbaar. De reacties zijn geweldig."

Typische woorden en ouders
Het is een hobby die begon uit pure verveling in de lockdown. "Ik vind die Limburgse woorden heel leuk: 'enne', 'vaeke' (hekje) of 'pöt' (appelmoes)", vertelt de TikTokker. Het werd zijn eerste video op het sociale medium, waarin hij op een grappige manier alle betekenissen van het woord 'enne' uitlegt. "Maar ik haal ook veel inspiratie uit gesprekken met mijn ouders of vrienden."

Deel dit bericht via
Overzicht
1Limburg Facebook Algoritme wijziging
Uitgelicht
1Limburg op Facebook blijven zien

Facebook heeft een algoritme-wijziging aangekondigd. Daardoor kan het zijn dat je minder Facebook-berichten van 1Limburg op je tijdlijn gaat zien. Door een kleine handeling op Facebook te verrichten kun je dit voorkomen. We leggen dit kort uit in een artikel. Klik op de link om naar het artikel te gaan.

Bekijk de instructie
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen