Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Jan heeft complete vliegtuigcockpit nagebouwd in huis

Geplaatst opmaandag 24 augustus 2020 - 18:35

Hij heeft er acht jaar over gedaan, maar dan heeft Jan Jongen uit Heerlen wel een heuse cockpit van een Boeing 737 in zijn kamer staan.

Zijn grote droom was om zelf piloot te worden, maar daar is het nooit van gekomen. De selectie-eisen waren vroeger een stuk strenger dan tegenwoordig en een bril dragen niet was toegestaan.

Passie
Om zijn passie toch vorm te geven heeft Jongen in zijn huis een complete cockpit van een Boeing nagemaakt. Daar is hij in de afgelopen acht jaar mee bezig geweest. Al jaren vliegt hij nu door middel van een simulatieprogramma door heel Europa; een Boeing 737 kan immers niet de hele wereld over vliegen.

Innsbruck de mooiste
Sinds vorige week is de nieuwe Flight Simulator 2020 van Microsoft uitgekomen. Een spel dat zeer realistisch meer dan 35.000 luchthavens, twee miljoen steden en anderhalf miljard gebouwen weergeeft. "Een van de mooiste luchthavens buiten Europa in dat spel is toch wel Lukla, midden in de Himalaya (Oost-Nepal). Dat is heel precies nagebootst. Met een heel korte start en landingsbaan. Daar kun je de meest leuke stunts uithalen om te proberen te landen of op te stijgen" In Europa vindt Jongen Innsbruck een van de mooiste vliegvelden, met de landingsroute tussen de bergen.

Nieuwe computer
Probleem van het nieuwe spel is wel dat Jan een andere computer nodig heeft. De huidige computer is niet goed genoeg voor het nieuwe simulatie spel en dus moet hij wachten tot de bestelling van de nieuwe computer is afgerond. Tot die tijd kan hij blijven vliegen in de simulator met het oude programma.

Vrouw
Hij heeft zijn vrouw nog steeds niet kunnen verleiden om met hem mee te vliegen. "Zij vindt het prima dat ik die hobby heb en geniet er in die zin van dat ik die hobby heb. Voor haar is het zeker geen hobby en zal het ook nooit worden. De keren dat mijn vrouw hier in de simulator komt is om de koffie te brengen of samen een praatje over iets anders te maken. Maar we zijn niet aan het vliegen."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen