Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: international Luc Steins traint in Nederland

Geplaatst opmaandag 11 mei 2020 - 19:25

Handbalinternational Luc Steins traint sinds kort in Nederland. De handballer uit Voerendaal heeft Frankrijk kunnen verlaten om in de ouderlijke tuin zijn conditie op peil te houden.

De Limburgse handballer die tegenwoordig uitkomt voor de Zuid-Franse club Toulouse, heeft veel moeite moeten doen de strenge maatregelen in Frankrijk te ontvluchten.

Politiecontrole
De in het centrum van Toulouse woonachtige Steins mocht zijn woning slechts één uur per dag verlaten. "Die tijd pakten we dan ook, maar telkens als we buiten ons huis of sporthal waren, was er wel een politieagent op een fiets of in een auto die kwam checken wat we aan het doen waren. Hij kwam dan kijken of het toegestaan was dat we buiten ons huis waren. Het was wel duidelijk dat er streng gehandhaafd werd," aldus Luc Steins.

Juiste papieren
Nadat alle juiste papieren bij de overheden waren bemachtigd, stapt Steins samen met zijn vriendin in de auto en besloten ze de lange rit naar Nederland te maken. Het doel van de rit was om in Nederland met iets meer vrijheid te kunnen trainen. Tijdens de lange autorit door Frankrijk werd het stel meerdere keren gecontroleerd.

Racefiets
Steins nam alleen het hoognodige mee naar Voerendaal, zoals zijn racefiets. Deze gebruikt hij, zowel in Frankrijk als in Nederland, om zijn conditie op peil te houden. In Zuid-Frankrijk zijn het routes door de Alpen. In Limburg moet hij zich beperken tot ritten door het Heuvelland.

Om in Voerendaal in de tuin van zijn ouders te kunnen trainen, heeft hij spullen moeten lenen van vrienden. De krachttrainer van Toulouse heeft voor alle spelers een programma opgesteld. Steins werkt dit programma nauwgezet af. Desondanks moet hij improviseren om zichzelf fit te houden.

Tot 30 juli geen zaaltraining
Op dit moment is het voor de voormalige handballer van de Limburg Lions onduidelijk wanneer de Franse competitie weer hervat gaat worden. De regels in Frankrijk verbieden het tot zeker 30 juli in een zaal te trainen.

Contractverlenging
Steins heeft het verder prima naar zijn zin in Toulouse. Vlak voor de uitbraak van corona heeft hij zijn contract bij de club verlengt. "De trainer heeft enorm veel vertrouwen in mij. Ik speel alle wedstrijden zoals ik ze ook graag wil spelen. Zeker nu we een Europacupticket in de wacht hebben gesleept, heb ik geen enkele reden om ergens anders naar toe te gaan," laat een tevreden Steins weten.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen