Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: international Luc Steins traint in Nederland

Geplaatst opmaandag 11 mei 2020 - 19:25

Handbalinternational Luc Steins traint sinds kort in Nederland. De handballer uit Voerendaal heeft Frankrijk kunnen verlaten om in de ouderlijke tuin zijn conditie op peil te houden.

De Limburgse handballer die tegenwoordig uitkomt voor de Zuid-Franse club Toulouse, heeft veel moeite moeten doen de strenge maatregelen in Frankrijk te ontvluchten.

Politiecontrole
De in het centrum van Toulouse woonachtige Steins mocht zijn woning slechts één uur per dag verlaten. "Die tijd pakten we dan ook, maar telkens als we buiten ons huis of sporthal waren, was er wel een politieagent op een fiets of in een auto die kwam checken wat we aan het doen waren. Hij kwam dan kijken of het toegestaan was dat we buiten ons huis waren. Het was wel duidelijk dat er streng gehandhaafd werd," aldus Luc Steins.

Juiste papieren
Nadat alle juiste papieren bij de overheden waren bemachtigd, stapt Steins samen met zijn vriendin in de auto en besloten ze de lange rit naar Nederland te maken. Het doel van de rit was om in Nederland met iets meer vrijheid te kunnen trainen. Tijdens de lange autorit door Frankrijk werd het stel meerdere keren gecontroleerd.

Racefiets
Steins nam alleen het hoognodige mee naar Voerendaal, zoals zijn racefiets. Deze gebruikt hij, zowel in Frankrijk als in Nederland, om zijn conditie op peil te houden. In Zuid-Frankrijk zijn het routes door de Alpen. In Limburg moet hij zich beperken tot ritten door het Heuvelland.

Om in Voerendaal in de tuin van zijn ouders te kunnen trainen, heeft hij spullen moeten lenen van vrienden. De krachttrainer van Toulouse heeft voor alle spelers een programma opgesteld. Steins werkt dit programma nauwgezet af. Desondanks moet hij improviseren om zichzelf fit te houden.

Tot 30 juli geen zaaltraining
Op dit moment is het voor de voormalige handballer van de Limburg Lions onduidelijk wanneer de Franse competitie weer hervat gaat worden. De regels in Frankrijk verbieden het tot zeker 30 juli in een zaal te trainen.

Contractverlenging
Steins heeft het verder prima naar zijn zin in Toulouse. Vlak voor de uitbraak van corona heeft hij zijn contract bij de club verlengt. "De trainer heeft enorm veel vertrouwen in mij. Ik speel alle wedstrijden zoals ik ze ook graag wil spelen. Zeker nu we een Europacupticket in de wacht hebben gesleept, heb ik geen enkele reden om ergens anders naar toe te gaan," laat een tevreden Steins weten.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen