Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Installatie Emile Roemer tot gouverneur van Limburg

Geplaatst opwoensdag 1 december 2021 - 20:16

Emile Roemer is woensdagavond in het provinciehuis geïnstalleerd als gouverneur en neemt het stokje over van Johan Remkes. Het is de eerste keer dat een politicus van de SP wordt geïnstalleerd als commissaris van de Koning.

Het afscheid van Remkes en de installatie van Roemer (59) vond plaats tussen 19:00 tot 20:00 uur. De plechtigheid was vanwege de coronamaatregelen soberder en kleiner dan gebruikelijk. Ook in de Statenzaal van het gouvernement in Maastricht was de richtlijn om onderling anderhalve meter afstand te houden. De installatie in het provinciehuis volgde op de beëdiging door koning Willem-Alexander, twee weken geleden in Den Haag.

Bekijk hier de beelden van de plechtigheid.

Video: L1
Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen