Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Installatie Emile Roemer tot gouverneur van Limburg

Geplaatst opwoensdag 1 december 2021 - 20:16

Emile Roemer is woensdagavond in het provinciehuis geïnstalleerd als gouverneur en neemt het stokje over van Johan Remkes. Het is de eerste keer dat een politicus van de SP wordt geïnstalleerd als commissaris van de Koning.

Het afscheid van Remkes en de installatie van Roemer (59) vond plaats tussen 19:00 tot 20:00 uur. De plechtigheid was vanwege de coronamaatregelen soberder en kleiner dan gebruikelijk. Ook in de Statenzaal van het gouvernement in Maastricht was de richtlijn om onderling anderhalve meter afstand te houden. De installatie in het provinciehuis volgde op de beëdiging door koning Willem-Alexander, twee weken geleden in Den Haag.

Bekijk hier de beelden van de plechtigheid.

Video: L1
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen