Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: inbrekers richten ravage aan in Abdijkerk Thorn

Geplaatst opdinsdag 10 maart 2020 - 13:59

Inbrekers hebben in de nacht van maandag op dinsdag een ravage aangericht in de Abdijkerk in Thorn. Ze sloegen meerdere vitrines kapot en namen antieke voorwerpen mee.

De dieven verschaften zich rond 1:00 uur via een ingeslagen raam toegang tot de kerk.

Ingeslagen
"Ik schrok wel van de ravage die boven aangericht is. Ze hebben vitrines omgegooid en een gat erin geslagen. En dat is stevig glas hoor", vertelt Wim Miltenburg, de deken van Thorn. Hij werd 's nachts door de alarmcentrale gebeld, omdat het alarm in de kerk af was gegaan.

Video: L1

Gestolen
Uit de vitrines werden meerdere antieke voorwerpen meegenomen, waaronder een kruis, een monstrans en drie antieke kelken. "Ze hebben de voorwerpen er met de hand uit proberen te halen. Eén monstrans lieten ze liggen, die was kennelijk te groot om via het gat in het glas naar buiten te trekken."

"Ik hoop dat het niet meteen omgesmolten wordt, want dan is alles weg", zei de deken. "Maar of je zoiets op Marktplaats vindt..."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen