Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Iconen Roda en Fortuna halen derby-herinneringen op

Geplaatst opdinsdag 27 oktober 2020 - 6:00

Woensdag spelen Roda JC en Fortuna Sittard tegen elkaar in de KNVB Beker. In aanloop naar de derby halen clubiconen Ger Senden en René Maessen herinneringen op aan hun derby's.

Senden en Maessen deden dat in het L1-programma AvondGasten Sport.

Verdedigers
Senden, die 411 duels voor Roda JC speelde, en Maessen, die 447 keer uitkwam voor Fortuna, waren allebei verdedigers en scoorden niet veel. Toch hebben ze allebei een doelpunt gescoord in de Mijnstreek-derby. Maessen scoorde in 1988, als aanvoerder. "Als verdediger mochten we eigenlijk niet naar voren, maar aanval is de beste verdediging. Ik scoorde inderdaad niet zoveel. Dat deed ik vooral op de training, tijdens de rust of na de wedstrijd."

Poorten
Senden scoorde in 1997 in de derby met een beheerst doelpunt, al is de rechtsback niet altijd zo rustig. "Ik kan mij nog herinneren dat we met het tweede elftal speelden in België en toen kwam ik ook mee op en schoot vanaf randje zestien in de kruising. Toen hebben ze mij moeten vangen. Het was toen een geluk dat de poorten dicht waren."

De Limburgse derby is woensdagavond live te volgen op L1 Radio vanaf 21:00 uur.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen