Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: honderd keer asperge (als ontbijt)

Geplaatst opvrijdag 5 juni 2015 - 18:14

Bij asperges denk je misschien aan avondeten, maar in Helden zijn vrijdag zo'n honderd mensen getrakteerd op een heus asperge-ontbijt.

Het initiatief kwam van het Aspergegilde in samenwerking met het Varkensgilde.

Rondleiding
Voordat de gasten zich aan de ragout van asperges, de aspergesalade en asperge-sandwiches te goed konden doen, kregen ze eerst een kijkje in een aspergebedrijf. Om met ogen ogen te kunnen zien, wat er allemaal komt kijken voordat er een asperge op het bord ligt.

De aspergetelers spreken tot nu toe van een goed seizoen dat laat op gang kwam door het koude weer. Maar de prijzen zijn goed, aldus één van de telers.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

asparagus-15374_960_720 (1)
Seizoen begint: maar wie haalt het witte goud uit de grond?
stock asperge asperges diner
Asperges door zachte winter eind maart al op je bord
asperges
Asperge wint terrein, vooral in Noord-Limburg
Biomassacentrale houtsnippers
Bewoners alsnog in verzet tegen komst biomassacentrale
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen