Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: honderd keer asperge (als ontbijt)

Geplaatst opvrijdag 5 juni 2015 - 18:14

Bij asperges denk je misschien aan avondeten, maar in Helden zijn vrijdag zo'n honderd mensen getrakteerd op een heus asperge-ontbijt.

Het initiatief kwam van het Aspergegilde in samenwerking met het Varkensgilde.

Rondleiding
Voordat de gasten zich aan de ragout van asperges, de aspergesalade en asperge-sandwiches te goed konden doen, kregen ze eerst een kijkje in een aspergebedrijf. Om met ogen ogen te kunnen zien, wat er allemaal komt kijken voordat er een asperge op het bord ligt.

De aspergetelers spreken tot nu toe van een goed seizoen dat laat op gang kwam door het koude weer. Maar de prijzen zijn goed, aldus één van de telers.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

asperges
Asperge wint terrein, vooral in Noord-Limburg
Minder asperges in de winkel door kou en regen
Biomassacentrale houtsnippers
Bewoners alsnog in verzet tegen komst biomassacentrale
Aspergeteelt meest gegroeid in Noord-Limburg
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen