Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Hond Bommel in vriezer bij Venlose preparateur

Geplaatst opvrijdag 19 maart 2021 - 6:00

De Engelse bulldog Bommel van de bekende tv-familie Meiland ligt in een Venlose vriezer.

De hond ligt in de vriezer van preparateur Wesley Kevenaar.

Van giraffe tot krokodil
Wesley werkt bij preparateursbedrijf Bouten in Venlo. Een bedrijf dat gespecialiseerd is in het opzetten van dieren en wereldwijd bekendheid geniet. Zo hebben ze onder meer al een giraffe, een olifant, een krokodil en een nijlpaard opgezet.

Video: L1

Toch is het opzetten van een huisdier een van de moeilijkste opdrachten. "Omdat de eigenaar het dier kent", zegt Wesley. "Hij weet precies hoe het dier eruit ziet. Ieder rimpeltje moet kloppen." zegt Wesley.

De druk is hoog
Bommel is de hond van de familie Meiland, bekend van de realityserie Chateau Meiland. Het dier heeft in de SBS-serie zijn laatste adem uitgeblazen. Omdat ze niet definitief afstand van hun viervoeter wilden doen, hebben ze een preparateur gezocht. Zo zijn ze bij Wesley uitgekomen. "Het is een hele uitdaging, een hond opzetten die iedereen kent. Het is heel spannend je moet het wel goed doen. Maak het of kraak het. Er kom heel veel druk bij kijken", zegt hij.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen