Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: het Louis van Gaal-Engels van Nathan Rutjes

Geplaatst opvrijdag 14 april 2017 - 16:54

Roda JC moet zich zien te handhaven in de eredivisie. Zaterdagavond komt mede-degaradtiekandidaat Sparta op bezoek.

Een cruciaal duel dus. Want degraderen is dramatisch, weet ook speler Nathan Rutjes. "Ik denk dat het keyword 'besef' is. Want het gaat niet alleen om de spelers. We hebben ook te maken met achterban en mensen die hier op kantoor werken. Dat moeten we niet vergeten want met onze eventuele degradatie zijn ook banen gemoeid."

Communicatie
De laatste loodjes wegen het zwaarst en dat is voor Roda niet anders. Samenwerken is noodzakelijk en communicatie is daarin cruciaal. Maar juist dat is een grote uitdaging bij Roda. Want met zoveel buitenlandse jongens kun je elkaar soms lastig verstaan. "Het is wel goed voor mijn Engels", legt Rutjes lachend uit. "Al maak ik wel nog vaak fouten. Mijn Engels lijkt op dat van Louis van Gaal. Ik vertaal het Nederlands veel te letterlijk."

Geen leiders
Samenwerken is noodzakelijk, maar trainer Yannis Anastasiou gaf eerder al aan geen leiders te vinden in zijn team en ook bij de selectie is het gemis voelbaar. "We missen mensen die altijd hun woordje klaar hebben en met de borst vooruit lopen en de leiding nemen", zegt verdediger Ard van Peppen. En ook aanvoerder Tom van Hyfte moet toegeven dat er volgend seizoen wellicht gerichter gescout moet worden op leiderskwaliteiten. "Ik denk dat er bij ons wel enkele jongens zijn die de kar proberen te trekken. Maar het klopt inderdaad dat we geen uitgesproken leider hebben."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Trost houdt opstelling geheim voor derby tegen VVV
Bos bloemen en excuusbrief voor Schreurs en Rutjes
nathan rutjes, voetbal, kapsel
Vader en zoon Rutjes: 'matties' voor het leven
nathan rutjes, voetbal, kapsel
Interview met cultheld Roda JC gaat viral
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen