Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Heropening winkels zorgt voor zaterdagdrukte

Geplaatst opzaterdag 1 mei 2021 - 16:36

De eerste zaterdag dat er weer 'gewoon' geshopt kan worden, is het gezellig druk in steden als Maastricht, Roermond, Venlo en Heerlen.

In België en Duitsland is het zaterdag de Dag van de Arbeid, en die dag trekken Belgen en Duitsers er traditiegetrouw op uit.

Winkelen
Het is het eerste weekend dat er weer gewinkeld kan worden in niet-essentiële winkels zoals kleding- en schoenenzaken zonder afspraak na de versoepeling van de coronamaatregelen. Wel gelden er voorwaarden. Zo is er een maximaal aantal bezoekers toegestaan per 25 vierkante meter.

L1

Maatregelen
Verder hebben steden ook de nodige maatregelen getroffen zoals looplijnen en informatieborden. In Venlo zijn verkeersregelaars ingezet om de bezoekersstroom te spreiden naar verschillende parkeergarages in de stad. Verder trokken ook veel kooptoeristen naar Designer Outlet in Roermond. De wachttijden in het merkendorp liepen bij sommige winkels op tot enkele uren.

Fer Traugott

Lees ook: Coronamaatregelen in binnenstad Maastricht verlengd

Gezellig vol
Een woordvoerder van winkeliersvereniging INretail zegt dat het gezellig vol is in de winkelgebieden van steden als Amsterdam, Maastricht, Utrecht, Groningen, Assen en Arnhem. Bij bepaalde winkels staan rijen met wachtende klanten die met behulp van stickers, linten of dranghekken gecontroleerd naar binnen kunnen. "Het lijkt allemaal goed op orde. Er is ook een goede samenwerking met boa's."

Drukte
Limburgse steden hebben geen oproep hoeven doen niet meer naar de binnenstad te komen vanwege de drukte. Dat gebeurde wel in Eindhoven. Ook in Amsterdam is het op sommige plaatsen druk. In de Kalverstraat en Nieuwendijk heeft de gemeente om die reden eenrichtingsverkeer ingesteld.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen